Toneelferieniging Sierlikene Meu

Sierlikene Meu is dé toneelvereniging van Schiermonnikoog. Het eerste volle weekend in februari treden zij twee keer op. Er wordt altijd gekozen voor een blijspel of komedie. Beide avonden is er een loterij met prijzen die gesponsord worden door vele Eilander bedrijven en bedrijven met binding op het eiland. Op vrijdagavond is er nog een after-party aan de bar in het Dorpshuis en op zaterdag sluiten we af met muziek voor jong en oud en kunnen de beentjes van de vloer.

In 2024 zal de ferieniging een klucht in drie bedrijven opvoeren met de titel: Een pil voor opa

"Het gezin is in goede doen. Vader Evert kan deze weelde wel dragen in tegenstelling tot moeder. Zij neemt binnen het gezin een dominante positie in. Dochter Janine lijkt veel op haar vader, maar staat een beetje onder invloed van moeder. Dat het goed gaat met de familie blijkt wel uit het feit dat zij een tuinman hebben. Ahmed is van Marokkaanse afkomst en heeft veel verstand van de bloemetjes en de bijtjes. De situatie verandert enorm als een notaris melding maakt van een testament. Hierin neemt opa, de vader van Evert, een zeer bijzondere rol in. Hij is een echte liefhebber van het goede leven. Door een klein mankement is hij genoodzaakt zich voort te bewegen in een rolstoel (voor Ahmed is dit een zitfiets). Opa is in goede handen bij zijn verpleegster Karin, een (h)eerlijk Amsterdams volkstype. Opa krijgt ook nog bezoek van Jolanda en die probeert op allerlei manieren een boodschap te brengen. Een heerlijke klucht met prachtige types!!! "

Data:

  • vrijdag 2 februari 2024
  • zaterdag 3 februari 2024

Tijd:

  • aanvang beide avonden 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)

Bijzonderheden:

  • Traditiegetrouw zijn de kaarten vanaf dinsdag 30 januari 2024 in de voorverkoop te koop bij de VVV, bij beschikbaarheid zijn ze ook aan de zaal te koop, maar ervaring leert dat er voor zaterdag geen kaarten over zijn
  • Koop uw kaarten op tijd, want vol=vol!